Ga direct naar


headerimage

Eerste woning kopen

U wilt voor de eerste keer een huis kopen? Dan krijgt u natuurlijk te maken met uw eerste hypotheek. En dat brengt vragen met zich mee als hoeveel kan ik lenen, welke hypotheek past bij mij en kan mijn familie mij financieel ondersteunen. Onze SEH-gecertificeerde adviseurs adviseren u graag over de mogelijkheden.

» Maak een afspraak met een van onze hypotheekadviseurs

Woonwensen, financiële en persoonlijke situatie

Voor een eerste woning zijn uw woonwensen erg belangrijk. Koopt u liever een appartement of een eengezinswoning? Woont u liever in de stad of juist op het platteland? Ook speelt uw financiële situatie een belangrijke rol. Evenals uw persoonlijke situatie. Want misschien wilt u in de toekomst een lange reis maken, heeft u een bijzondere hobby, of wilt u te zijner tijd graag kinderen.

Keuze uit verschillende hypotheekvormen

Heeft al een huis op het oog? En vraagt zich af of u het kunt betalen? Kies uit verschillende hypotheekvormen. Onze SEH-gecertificeerde hypotheekadviseurs adviseren u graag over de mogelijkheden. En vergelijken verschillende hypotheekoffertes voor u.

» Lees meer over verschillende soorten hypotheken

Nationale Hypotheek Garantie en koopsubsidie voor starters

Profiteer als starter op de woningmarkt van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Dit is een flinke korting op uw hypotheekrente. En doe een beroep doen op koopsubsidie: een maandelijkse uitkering van de overheid.

» Lees meer over de Nationale Hypotheek Garantie op www.nhg.nl
» Lees meer over koopsubsidie bij het Ministerie van VROM

Bijkomende kosten als u een woning koopt

Als u uw eerste woning koopt, kijk dan naar meer dan alleen vraagprijs. Er zijn verschillende bijkomende kosten, zoals voor verbouwing, verhuizen en inrichting. Denk ook aan kosten van de notaris en uw hypotheek. En houdt, als u een bestaande woning koopt, rekening met 10% kosten koper (kk).

» Maak een afspraak met een van onze hypotheekadviseurs