Ga direct naar


headerimage

Hypotheek

Hoeveel u kunt lenen?  Welke hypotheken zijn er? Welke aflosvorm is geschikt? Hoelang kan ik de rente het best vast zetten? Of moet ik de rente juist variabel houden? Vele vragen passeren de revue als u op zoek bent naar een hypotheek die het best past bij uw persoonlijke wensen en financiële situatie.

Onze hypotheekadviseurs helpen u graag aan de antwoorden op uw vragen. En het eerste oriëntatiegesprek is kosteloos. Bovendien bent u bij ons verzekerd van onafhankelijk advies. Wij ondersteunen u bij de hypotheekaanvraag, vergelijken offertes met u en helpen tijdens het gehele traject.

Duokoop

 

Bij Story Assurantiën B.V. kunt u niet alleen terecht voor een hypotheekadvies, maar ook voor een advies over Duokoop. Onze hypotheekadviseur Berry Meegdes is de eerst gecertificeerde DuoKoop adviseur in deze regio.

Starters
Door de lage hypotheekrente stijgen de huizenprijzen in een rap tempo. In combinatie met de aangescherpte leennormen, oplopende studieschulden en een tekort aan spaargeld is het kopen van een huis voor starters steeds lastiger in de huidige markt.

Kopen, huren of DuoKoop
Als je een huis wilt is het verstandig goed uit te zoeken wat voor jou de beste oplossing is. Als je huurt, bouw je geen kapitaal op. En huren is vaak duurder. Het voordeel is wel dat je de huur meestal op korte termijn op kunt zeggen. Met een huis kopen kan dat niet. Dan moet je wachten tot er een koper is en tot die tijd elke maand je maandlasten betalen.
Bij een gewone hypotheek is al het bezit van jou. Met Duokoop zijn alleen de stenen van jou en pacht je de grond.
Met zowel kopen als Duokopen bouw je kapitaal op en heb je een fiscaal voordeel. Je bouwt met Duokoop minder kapitaal op, maar je hebt wel maandelijks meer te besteden en je kunt wel alvast kopen.

Hypotheek
DuoKoop kan worden ingezet voor woningen tot een bedrag van ongeveer 415.000 euro. “Een DuoKoop taxateur bepaalt de waarde van de grond, waarbij gemiddeld wordt uitgegaan van 30% van de aankoopsom. Dit bedrag wordt betaald door DuoKoop” aldus Bery Meegdes van Story Assurantiën. “Bij deze oplossing hoeft de koper alleen een hypotheek aan te gaan voor de woning. Bovendien wordt de hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie verstrekt, waardoor een gunstig rentetarief geldt. Voor de grond wordt aan DuoKoop een maandelijkse vergoeding betaald, die aftrekbaar is voor de inkomstenbelasting”, vervolgt Meegdes zijn uitleg. “het is overigens mogelijk om op een later tijdstip alsnog de grond te kopen”.

Oplossing voor de lastige positie van Starters?
DuoKoop is een extra mogelijkheid om voor een bepaalde doelgroep het kopen van een woning toch mogelijk te maken. Het is zeker niet de oplossing voor iedereen. Advies of DuoKoop bij je past, kun je dan ook inwinnen bij de gecertificeerde adviseur.

Iedere werkdag van 10.00 uur tot 12.00 uur
Inloopochtend Hypotheekoriëntatie.

Hypotheek Oriëntatie is kosteloos!
Op zoek naar een nieuwe, andere woning of op zoek naar een lagere maandlast? De hypotheekrente is historisch laag, maar profiteert u daar al van mee? Dit is het juiste moment om een hypotheek te regelen!

Samen met u kijken wij graag naar uw mogelijkheden voor de aankoop van een woning. Wat kunt u lenen? Wat zijn de maandlasten die daarbij horen? Wanneer u al een hypotheek heeft, dan kunnen wij voor u berekenen of een andere hypotheek(rente) interessant is voor u.  Wij adviseren u graag over de mogelijkheden en helpen u de juiste keuze te maken. Voor een onafhankelijk advies kunt u onze inloopochtenden bezoeken voor een gratis oriëntatiegesprek.

U bent iedere werkdag tussen 10.00 uur en 12.00 uur
zonder afspraak welkom op ons kantoor.

Op andere tijden kunt u op afspraak bij ons terecht voor een gratis oriëntatiegesprek. Ook in de avonduren of op zaterdag.

Bel voor een vrijblijvend gesprek of loop bij ons binnen.
Wij zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 17.00 uur.

Maak een afspraak met een van onze hypotheekadviseurs

Een eerste woning kopen

U wilt voor de eerste keer een huis kopen? Dan krijgt u natuurlijk te maken met uw eerste hypotheek. En dat brengt vragen met zich mee als hoeveel kan ik lenen, welke hypotheek past bij mij en kan mijn familie mij financieel ondersteunen.

Uw hypotheek oversluiten

Heeft u plannen voor een verbouwing? Of wilt u elke maand iets meer geld overhouden? Dan is het misschien interessant om uw hypotheek over te sluiten. U betaalt wellicht een lagere rente en profiteert van een nieuwe rentevaste periode.

Hypotheek voor ondernemers

Ben u ondernemer, freelancer of zzp'er? En wilt u uw eigen woning (her)financieren? Onze erkend financieel adviseurs helpen u graag de juiste woninghypotheek te kiezen.

» Maak een afspraak met een hypotheekadviseur