Ga direct naar


headerimage

Direct Ingaande Lijfrente

Direct Ingaande Lijfrente

Voor vrijkomende kapitalen uit een lijfrente- en/of pensioenverzekering kan de Story Groep bijvoorbeeld een Direct Ingaande Lijfrente aanbieden. Dit is een tijdelijke of levenslange periodieke uitkering. U kan hierbij kiezen uit een uitkering per maand, kwartaal, halfjaar of per jaar, tot een vooraf afgesproken datum. De hoogte van de gekozen uitkeringen kan de gehele duur ongewijzigd blijven. U kan er ook voor kiezen om de uitkeringen met 1 tot 3% per jaar te laten stijgen om zo koopkrachtverlies te voorkomen.

Een of twee levens

Een direct ingaande lijfrente kan worden afgesloten op één of op twee levens. Kiest u voor afsluiten op twee levens, dan blijft uw partner na uw overlijden verzorgd achter. U hoeft zich geen zorgen te maken over de uitbetalingen. De Direct Ingaande Lijfrente biedt een gegarandeerde uitkering.

Contraverzekering

U kan in combinatie met de Direct Ingaande Lijfente een Contraverzekering afsluiten. Mocht u voortijdig overlijden, dan wordt de restkoopsom nagelaten aan bijvoorbeeld de kinderen. De Contraverzekering kan alleen in combinatie met een direct ingaande lijfrente worden gesloten. Om ervoor te zorgen dat de uitkering vrij van heffing van successierechten is, moeten de begunstigden (bijvoorbeeld uw kinderen) de contraverzekering afsluiten. Zij moeten ook de koopsom voor deze verzekeringen betalen.