Ga direct naar


headerimage

Pensioen

Wat heeft u geregeld voor uw oude dag? En voor uw nabestaanden als u overlijdt? We adviseren ondernemers, bedrijven, medewerkers en particulieren over onder andere pensioen en/of lijfrente. Onze pensioenadviseur levert deskundig advies, passend bij uw situatie.

» Maak een afspraak met onze pensioenadviseur

Kies de juiste pensioen- en levensloopregeling

Voor uw werknemers de juiste pensioen- of levensloopregeling kiezen is een hele klus. Deze zorg nemen we graag uit handen:

 • We vergelijken diverse regelingen, onder andere op voorwaarden en kosten, en letten op wet- en regelgeving.
 • We helpen bij het opzetten van regeling en aanvraag, en presenteren de regeling aan directie en personeel.
 • Pensioengesprekken met werknemers nemen we voor onze rekening.
 • Tijdens de looptijd van het contract ondersteunen we u bij administratie en beheer.

Deskundig advies voor ondernemer en bedrijf

We adviseren u als zelfstandig ondernemer of directeur-grootaandeelhouder, en accountants en administratiekantoren over de oudedag- en nabestaandenvoorziening:

 • Zelfstandig ondernemer
  We geven u uitgebreid advies over pensioen en nabestaandenvoorziening als fiscale oudedagsreserve en lijfrente. We berekenen jaarruimte, vragen lijfrenteoffertes aan en vergelijken die voor u. Ook ondersteunen we u bij het afsluiten en beheren van uw lijfrentepolis.
 • Directeur-grootaandeelhouder
  Bouw uw pensioen in eigen beheer op, verzeker die extern of kies voor een combinatie van beide. We adviseren u over fiscale en juridische aspecten van pensioen en lijfrente, stellen uw pensioenbrief op en helpen u bij het afsluiten van pensioen- en nabestaandenverzekering.
 • Accountants en administratiekantoren
  We adviseren u over pensioenregeling (in eigen beheer, extern verzekerd of een combinatie) en levensloopregeling. Ook maken we voor u het verslag van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders.

Oudedag- en nabestaandenvoorziening voor particulieren

Werknemers en particulieren adviseren we over pensioenen en nabestaandenvoorziening. Ook berekenen we uw jaarruimte, zodat u optimaal profiteert van de fiscale mogelijkheden. We helpen u graag bij het afsluiten en beheren van uw lijfrentepolis.

» Meer over jaarruimte en aftrek van uw lijfrentepremies

» Maak een afspraak met onze pensioenadviseur