Ga direct naar


headerimage

Soorten hypotheken

Welke hypotheek is het beste voor u? De Story Groep helpt u de juiste keuze te maken. Er zijn immers tientallen soorten hypotheek en combinaties van hypotheekvormen. ‘De beste hypotheek' bestaat niet; elke hypotheekvorm heeft voor- en nadelen.

De juiste hypotheek bij uw situatie

De adviseurs van de Story Groep stemmen voorwaarden en rente af op uw persoonlijke en financiële situatie. Daarbij houden we rekening met wet- en regelgeving. Tijdens uw zoektocht naar een nieuwe woning houden we voortdurend de vinger aan de pols.

» Maak een afspraak met een hypotheekadviseur

Soorten hypotheken

 • Aflossingsvrije hypotheek
  De hypotheekvorm waarbij u tijdens de looptijd alleen rente betaalt en geen aflossing. De aflossingsvrije hypotheek wordt ook wel ‘fixe-hypotheek' genoemd.
 • Annuïteitenhypotheek
  Een klassieke vorm van hypotheek waarbij de som van rente en aflossing, zonder invloed van rentewijziging of extra aflossingen, gelijk blijft. Tijdens het verloop van de hypotheek betaalt u steeds iets minder rente en iets meer aflossing.
 • Levenhypotheek
  Hierbij lost u tijdens de looptijd van de hypotheek niet af. Dat gebeurt door een ‘gemengde' levensverzekering die aan het einde van de looptijd of bij overlijden uitkeert. Behalve rente voor de hypotheek betaalt u ook premie voor de levensverzekering.
 • Lineaire hypotheek
  De brutolast bij deze hypotheekvorm bestaat uit de aflossing (het hypotheekbedrag gedeeld door de looptijd) plus de rente over het openstaande hypotheeksaldo.
 • Beleggingshypotheek
  Een hypotheekvorm die u aflost met de opbrengst van een periodiek gestort bedrag. Dit is vastgesteld op basis van een te verwachten rendement. De inleg wordt periodiek gestort in een vooraf samengestelde beleggingsportefeuille (effectenhypotheek) of beleggingsverzekering. Aan het eind van de looptijd lost u de lening deels of geheel af uit de opbrengst.
 • Spaarhypotheek
  De spaarhypotheek is gekoppeld aan een kapitaalverzekering. Het belastingvoordeel is over de gehele looptijd maximaal, omdat u de lening pas aan het einde van de looptijd in één keer helemaal aflost.
 • Hybride hypotheek
  Een combinatie van een traditionele spaarhypotheek en een beleggingshypotheek. U kunt kiezen tussen sparen en belegen, zowel bij aanvang als bij tussentijdse wijzigingen.

» Maak een afspraak met een hypotheekadviseur